Om Knattarna

Att tänka med hjärtat

Huvudmottot på Knattarna har alltid varit att ”att tänka med hjärtat” vilket innebär att vara en bra kompis och att alla får vara med. Inriktningen på verksamheten på Knattarna utformas varje år av personalen och formuleras i en verksamhetsberättelse som följer läroplanen. Personalen kallar till föräldrarmöte en gång per temin och berättar då om verksamheten, planer framöver mm. Föräldrarna kan vara med och påverka hur verksamheten ska drivas och i samråd mer personalen avgörs om, hur och vad som ska genomföras.

Traditioner

Föräldrarmiddag
På hösten brukar de/den familj som är ny ordna en middag för alla föräldrar och Knattarnas personal.

Mammadag/pappadag
Personalen har två planeringsdagar per år och då tar föräldrarna över Knattarna. Mammornas dag är på våren och pappornas dag är på hösten. Dagen brukar planeras av en av de familjer som kommit in senast. Naturligtvis kan mammorna vara med på pappadagen och tvärtom.

Lucia
Varje år bjuder barn och personal in föräldrarna till luciafirande i Knattarnas lokaler. Barnen står för skönsång och hembakade bullar och pepparkakor.

Knattiaden
Som avslutning inför sommarlovet har Knattarna en egen friidrottstävling som arrangeras på våren ute vid Galärvarvet. Både föräldrar och barn deltar i olika grenar. Dagen avslutas med medaljutdelning (alla får guld!) och picknick.

Övernattning
För de barn som ska börja skolan till hösten och går sin sista termin på Knattarna ordnar personalen en sovaöverkväll. Tillsammans med en eller två ur personalen brukar barnen gå på restaurang och sedan gå tillbaka till Knattarna och se på film och sova över natten, något som brukar uppskattas mycket av barnen!